Change takes place only through action.

 

De Dalai Lama
 

nlen

 

Video for Development werkt met camera-journalisten.
Dit betekent dat één persoon de regie voert, filmt en monteert.

 

Voordeel:

 • Flexibele werkwijze en lage productiekosten
  Video for Development werkt met kleine professionele camera's. We werken met één of twee personen op locatie, waardoor wij zeer flexibel en mobiel zijn en de productiekosten laag blijven.
 • Werken onder moeilijke werkomstandigheden
  Door de ruime werkervaring in ontwikkelingslanden is Video For Development gewend om onder moeilijke omstandigheden te werken. Net als veel non-profitorganisaties behalen wij met minimale middelen grote doelen
 • Montage op locatie

  Het is mogelijk om op locatie te monteren en het materiaal op internet te zetten of door te sturen naar Nederland waardoor u actueel nieuws kunt brengen
 • Netwerk van schrijvers en fotografen
  Video for Development heeft een groot netwerk van schrijvers en fotografen. In overleg is het mogelijk om naast films ook fotoreportages te maken en printproducties. Op deze manier krijgt u een compleet communicatiepakket.
   

Educatieve projecten:

 • Video for Development vindt het belangrijk om kennis door te geven. Door educatie kun je mensen in staat stellen zelf op een meer professionelere manier foto's en films te maken.
  Met name in ontwikkelingslanden kan Video For Development projectmanagers of medewerkers van uw eigen organisatie leren fotograferen en filmen. Op deze wijze kunt u op een meer permanente, actuele wijze communiceren over uw projecten.